WordPress nettisivujen tekeminen itse

Katso helpot askel askeleelta ohjeet WordPress nettisivujen tekemiseen itse ja laita omat WordPress nettisivut pystyyn yhdessä tunnissa!

Kotisivujen tekeminen tai teettäminen on perustavanlaatuinen digimarkkinoinnin taito. Kaikkea ei tietenkään tarvitse osata tehdä itse, mutta WordPressin ansiosta sinun ei tarvitse osata koodaamista tai muita edistyneitä taitoja tehdäksesi hyvät nettisivut itse.

WordPress nettisivut

Kotisivujen tekeminen oli aiemmin massiivinen projekti ja se oli myös kallista. Kaikki piti rakentaa käsin ja yritysten oli toimittava yhdessä digitoimistojen kanssa, jotka veloittivat tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja sivuston rakentamisesta.

Jos halusit ammattimaisen sivuston, se oli ainoa vaihtoehto. Tilanne on kuitenkin muuttunut vuosien varrella. Nyt on mahdollista saada ammattimainen sivusto alle 100 eurolla.

Noin 10-15 euroa kuluu verkkotunnuksen ostamiseen ja noin 5-10 euroa kuukaudessa webhotelliin. Ilmaisilla WordPress teemoilla saa tehtyä niin hyvältä näyttävän sivuston, että ihmiset eivät edes ymmärrä, että olet itse rakentanut sen.

Näyttää siltä, ​​että joku arvostettu digitoimisto rakensi sen sinulle. Sen lisäksi, että sivusto on tullut itse tehtynä paljon halvemmaksi, itse tekeminen on myös oikeasti paljon helpompaa.

Askel askeleelta ohjeet WordPress nettisivujen tekemiseen

Seuraa vaan ohjeita ja toimi, niin saat omat WordPress nettisivut pystyyn seuraavan kahden tunnin aikana.

Valitse sivustollesi nimi ja varaa domain sekä webhotelli

WordPress sivuston tekeminen alkaa domainin ja webhotellin varaamisella. Helpointa on kun domain ja webhotelli ostetaan samalta palveluntarjoajalta.

Bluehost on tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan paras webhotelli WordPress sivustoille.

Bluehostin webhotellit sisältävät:

  • Ilmainen domain vuodeksi
  • Ilmaisen SSL-sertifikaatti (jota ei itse tarvitse asentaa)
  • WordPressin asennus yhdellä klikkauksella (tämä on todella hyvä ominaisuus)
  • Automaattiset WordPress päivitykset
Bluehost on hinta-laatusuhteeltaan paras webhotelli

Asenna WordPress ja teema

Bluehostin kanssa et tarvitse erilisiä ohjeita WordPressin asentamiseen, koska asennus onnistuu yhdellä klikkauksella.

Kun olet asentanut WordPressin sillä yhdellä klikkauksella, niin on aika kirjautua WordPressin hallintapaneeliin ja valita mieluinen ulkoasuteema sivustolle.

Pääset valitsemaan ilmaisia ulkoasuteemoja kun menet WordPressin hallintapaneelissa kohtaan ulkoasu -> teemat

Teeman asennus onnistuu myös yhdellä klikkauksella ja WordPressissa on myös teeman esikatseluominaisuus, jonka avulla voit katsoa, miltä kukin teema näyttäisi sivustollasi.

Ala rakentamaan sisältöä sivustollesi

Nyt alkaa se hauska osa – on aika luoda sivustosi yksittäiset sivut. WordPressissä on kahta tyyppistä sisältöä: sivut ja artikkelit.

Artikkelit ovat blogikirjoituksia, jotka julkaistaan ​​sivuston “blogi” -osiossa. Jos et aio pitää blogia, voit ohittaa artikkelit kokonaan.

Sivut ovat pysyvimpiä verkkosivustosi sivuja. Kuten “Tietoa sivustosta” tai “Ota yhteyttä” -sivusi. Kun luot ensimmäistä nettisivustoasi, haluat saada tärkeimmät sivut julkaistua nopeasti, jotta sivustosi tuntuu todelliselta.

Jokaisella verkkosivustolla on muutama vakiosivu, jotka sinun pitäisi luoda:     

  • Kotisivu – WordPress-teemallasi on yleensä tämän sivun asetukset.     
  • Yhteystiedo -sivu – Luo uusi sivu ja asenna WordPress-lomakelaajennus, jotta voit lisätä lomakkeen sivulle.     
  • Tietoja sivusta – kerro tarinasi ja miksi olet perustanut sivuston.
  • Tuote- tai palvelusivut – Tarjoamillesi tärkeille palveluille tai tuotteille on hyvä idea luoda omistettu sivu jokaisen kohdalla.     
  • Blogi – Jos rakennat blogia, varmista, että kaikki blogikirjoitukset listataan täällä.

Sivuston jatkokehitys

Kun olet saanut julkaistua tärkeimmät sivut ja lisättyä sisältöä sivustollesi, niin on aika jatkokehittää sivustoa vielä paremmaksi.

On olemassa paljon ylimääräisiä ominaisuuksia, joita voit lisätä sivustollesi: Voit lisätä WordPress-laajennuksia, rakentaa blogin, lisätä sähköpostilistan, kasvattaa liikennettä, ja niin edelleen…

Sinun ei tarvitse välttämättä tehdä mitään näistä ylimääräisistä asioista – se on kaikki valinnaista. Kaikki riippuu prioriteeteistasi ja tavoitteistasi.

Verkkosivusto on jatkuvasti kehittyvä asia. Se, miltä se näyttää julkaistuasi sen ensimmäisen kerran, ei tule olemaan miltä se näyttää pari kuukautta myöhemmin. Ainakin näin on, jos työskentelet aktiivisesti ja kasvatat verkkosivustoasi.